Home » Srbija » Mali: Nema brige, rast plata i penzija

Mali: Nema brige, rast plata i penzija

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da su u prvom mesecu 2019. godine ostvareni izvanredni rezultati koji prevazilaze očekivanja i da je budžetski suficit tri puta veći od planiranog za januar.

siniša mali, sinisa mali,Foto: MONDO/Stefan Stojanović

“Ponosan sam na suficit u budžetu od oko 22,9 milijardi dinara, a taj novac će biti iskorišćen na pravi način. Odlični ekonomski rezultati nam daju optimizam i potvrđuju da je Srbija na pravom putu, jer se ekonomija i privreda osnažuju”, rekao je Mali, a prenelo Ministarstvo finasnija.

Mali je naveo da su ostvareni veći neporeski prihodi i prihod od PDV-a, da je veća naplata poreza na dohodak i na dobit, kao i prihod od akciza, i da bolji prihodi pokazuju da nema potrebe za zabrinutost kada je reč o povećanju plata i penzija, jer je njihov rast vezan za stanje u državnoj kasi.

“Našu ekonomiju smo postavili na zdrave osnove i srećan sam što nam potvrdu daju brojke. Za januar je bio planiran suficit od oko 7, 8 milijardi dinara, a rezultat je tri puta bolji, što nam daje nadu da ćemo uspeti da i u ovoj godini značajno utičemo na poboljšanje životnog standarda građana Srbije”, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, konkretniji i precizniji rezultati stići će posle prvog kvartala ove godine, ali kako je dodao pozitivan trend postoji, kao i sve pretpostavke da će se nastaviti i u budućnosti.

Izvor: MONDO Vesti