Maradona napustio bolnicu i lečenje nastavlja kod kuće – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Maradona napustio bolnicu i lečenje nastavlja kod kuće

Maradona napustio bolnicu i lečenje nastavlja kod kuće

Snimak koji su emitovale lokalne argentiske televizijske stanice prikazuje kako bivši pobednik svetski prvak i čuveni fudbaler u ambulantnim kolima napušta kliniku Olivos.

Maradonin lekar Leopoldo Luke rekao je novinarima da je odobrio puštanje iz bolnice, preneo je AP.

Njegov advokat Matias Morla rekao je da će legendarni, 60-godišnji Argentinac nastaviti da se leči od zavisnosti od alkohola. Očekuje se da će boraviti u kući u blizini starijih ćerki.

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji prošle nedelje imao je hitnu operaciju subduralnog hematoma, nakupljene krvi između membrane i mozga.

Maradonin lični lekar, neurolog Leopoldo Lukue, rekao je u utorak da čak i male količine konzumacije alkohola mogu imati negativne efekte u kombinaciji sa lekovima koji su Maradoni potrebni za oporavak.

Nekadašnja zvezda Boke Juniorsa, Barselone i Napolija imala je problema sa zavisnošću i u prošlosti.

Maradona je u početku primljen u drugu kliniku u La Plati sa znacima depresije, anemije i dehidracije, pre nego što je premešten u Olivos kada je otkriven subduralni hematom.

Doktor Luke rekao je da je neka nesreća verovatno prouzrokovala subduralni hematom, ali da se Maradona nije sećao pada ili nezgoda.

Izvor: rts.rs