Home » Sport » Marej: Želim ponovo da igram

Marej: Želim ponovo da igram

Endi Marej bio pesimističan početkom godine, kada je najavio da bi mogao da završi karijeru, ali nepuna dva meseca kasnije, nakon hirurške intervencije i ugradnje metalnog kuka oglasio se u daleko vedrijem tonu.

“Želim da nastavim da igram, tu nema nikakve sumnje. Nemam više bol u kuku. Rehabilitacija ide sporo, ali prilično dobro. Treba da sačekam da vidim kako će se stvari odvijati, ali ako bude moguće, voleo bih opet da se takmičim”, rekao je Marej, prenose britanski mediji.

Nekada prvi teniser sveta dugo se mučio sa povredom kuka. Operisan je i prošlog januara, ali je nakon toga uspeo da odigra samo 12 mečeva.

Ove sezone pojavio se samo na Australijan Openu, gde je pretrpeo poraz u prvom kolu od Španca Roberta Bautiste Ahuta.

Nakon toga odlučio je da pokuša da spasi karijeru još jednom hirurškom intervencijom u Londonu i to nakon što mu je sjajni američki dubl igrač Bob Brajan ulio nadu nakon što je i sam bio na identičnoj operaciji.

I hirurg koji je operisao Mareja, Džejson Stokvel, rekao je neposredno intervencije da veruje da će se britanski teniser vratiti vrhunskom tenisu.

Marej, koji je u karijeri osvojio 45 turnira, od čega tri grend slema kao i dve zlatne olimpijske medalje, trenutno se nalazi na 218. mestu ATP liste.

Izvor: MONDO Vesti