Home » Srbija » Mihajlović: A zašto je problem da papa dođe?

Mihajlović: A zašto je problem da papa dođe?

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da ne vidi u čemu je problem da papa Franja poseti Srbiju, imajući u vidu da je naša zemlja sekularna država, a i Vatikan nije priznao nezavisnost Kosova.

narodni muzej otvaranjeFoto: Mondo/Stefan Stojanović

“Zašto je problem da papa dođe u Srbiju? Da li to znači ako ja kažem da nemam ništa protiv da dođe u Srbiju da manje volim Srbiju i da sam izdajica srpskog naroda? Jedno je odnos SPC i Vatikana i oni treba da grade odnos na njihovim uzajamnim odnosima i planovima. Mislim da država tu ne treba da se meša”, rekla je Mihajlović novinarima komentarišsći izjavu bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića o eventualnoj poseti pape.

Ona je naglasila da je Srbija sekularna država i da mi, s obzirom na to da nas ima svega sedam miliona, nemamo prava da stavljamo zabrane onima koji žele da posete našu zemlju.

“I ta stalna potreba da u zemlji pravimo podelu na izdajnike, pobednike, veće patriote i manje. Mislim da je to loše za naš mali narod od sedam miliona ljudi, hajde da prestanemo da se delimo”, poručila je Mihajlović.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić objasnio je navode vicepremijera Ivice Dačića o neostvarenoj poseti pape, da je u pozivu papi Franji 2016. da poseti našu zemlju naveo da ga zove isključivo u svojstvu predsednika Srbije, i to “ako dozvoli SPC”.

Nikolić, kako se navodi, ocenjuje da je Dačić, iz njemu poznatih razloga, “načinio po državu štetan, nediplomatski potez, iznoseći u javnost deo prepiske predsednika Srbije sa poglavarom Rimokatoličke crkve”.

Izvor: MONDO Vesti