Home » Sport » Miljenović stiže u pomoć “zmajčekima”

Miljenović stiže u pomoć “zmajčekima”

Nenad Miljenović (25 godina, 194 cm) novi je član Olimpije, saopštio je njegov agent Miško Ražnatović.

On je prvi deo sezone proveo u KLS ligašu OKK Beogradu, koji je od letos razvojni tim Mege, a sada će probati da pomogne Ljubljančanima da izbore opstanak u ABA ligi.

“Zmajčeki”, koje trenira Saša Nikitović, dele poslednje mesto na tabeli sa Zadrom i Krkom (skor 5-12), tako da u preostalih pet kola treba da ostvare što više pobeda i nadaju se da će biti uspešniji od direktnih konkurenata.

Zadatak im neće biti lak, pogotovo što predstojećeg vikenda gostuju prvoplasiranoj Crvenoj zvezdi.

Miljenović je svojevremeno bio u trilingu naših supertalentovanih plejmejkera, sa Vasilijem Micićem i Aleksandrom Cvetkovićem. Prošao je mlađe kategorije FMP, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Partizanom, u kome se nije izborio za željenu ulogu.

Potom je bio u kragujevačkom Radničkom i Megi, a leta 2015. se otisnuo u inostranstvo, prvo u Španiju (Sevilja), pa u Grčku (PAOK), gde su počele da ga muče povrede. Tokom sezone 2017/18 je nestao sa košarkaške mape i zato bio prinuđen da u OKK Beogradu krene maltene od nule.

Olimpija će mu dati šansu da pokaže da li je opet postao “onaj stari”…

Miljenović je sa mlađim reprezentativnim selekcijama nastupio na više evropskih i svetskih šampionata, na kojima je osvojio po jednu srebrnu i bronzanu medalju.

Izvor: MONDO Vesti