Ministarstvo iznenađeno protestom radnika Goše – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Ministarstvo iznenađeno protestom radnika Goše

Ministarstvo iznenađeno protestom radnika Goše

Ministarstvo privrede saopštilo je da rešenje problema radnika fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke, nije u protestima već u pregovorima. Prethodni vlasnik iz Slovačke, radnicima duguje oko 20 plata, a nije uplaćivao ni doprinose.

Ministarstvo privrede veoma je iznenađeno najavom protesta radnika „Goše“, privatne kompanije u vlasništvu Lisnart holding limiteda, ispred zgrade Vlade Srbije, budući da su pre nepunih mesec dana predstavnici sindikata javno poručivali da im je država, koja i nema vlasničkog udela u toj firmi sa sedištem na Kipru, dala izuzetno korektnu ponudu.

„Država je uradila sve što je mogla. Nakon dogovora sa ministrom privrede Goranom Kneževićem možemo da prekinemo štrajk, ali ta odluka zavisi i od toga koliko će generalni direktor ponuditi da se plati novca radnicima. Ponuda ispred Vlade Srbije izuzetno je korektna za nas radnike“, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora „Goše“ Milan Vujičić posle sastanka sa ministrom Kneževićem i direktorom „Goše“ Milutinom Šćepanovićem krajem jula, navedeno je u saopštenju.