Mogućnost zamenskog putovanja za aranžmane uplaćene do 15. marta – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Mogućnost zamenskog putovanja za aranžmane uplaćene do 15. marta

Mogućnost zamenskog putovanja za aranžmane uplaćene do 15. marta

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će uredbom Vlade svi putnici koji su uplatili aranžmane do 15. marta imati pravo na zamensko putovanje, koje mogu iskoristiti do kraja 2021. godine.

Ljajić je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da će ugovori biti pokriveni garancijama putovanja, odnosno garancijama osiguravajućih kuća – polisama osiguranja.

Država na svaki način želi da zaštiti više od 500.000 građana koji su do naznačenog datuma uplatili svoje aranžmane, istakao je on i objasnio da novi ugovor, koji će putnici potpisivati sa agencijom, podrazumeva da se aranžman obavi na istoj ili drugoj destinaciji, po dogovoru dveju strana.

Njegova vrednost, kako je objasnio, ne može biti manja od vrednosti aranžmana uplaćenog do 15. marta.

Kao opcija postoji i povraćaj novca, koji je agencija dužna da realizuje 14 dana nakon 31. decembra naredne godine, naveo je Ljajić i dodao da je već sada rešeno približno 123.000 slučajeva tako što su putnici prihvatili ponudu agencija, ili im je vraćen novac.

On je, s obzirom na to da se još ne zna na globalnom nivou kada će se i na koji način otvarati granice, preporučio građanima da ove godine odmor, ili bar jedan njegov deo, provedu u našoj zemlji.

Izvor: srbija.gov.rs