Home » Srbija » MUP: Dok je Putin tu MAKSIMALNA BEZBEDNOST (VIDEO)

MUP: Dok je Putin tu MAKSIMALNA BEZBEDNOST (VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina 17. januara preduzeće maksimalne mere obezbeđenja, saoššteno iz MUP-a.

putin, limuzina, automobil, aurusFoto: YouTube/screenshot/Ruptly Ilustracija

Tokom posete biće primenjene posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, ali i oko objekata koje će posetiti, pa će to dovesti i do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda, rekao je načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih stranih ličnosti i delegacija Slaviša Krstić.

Izvor: MUP Srbije

Nosilac ovih mera biće Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekta u saradnji sa pojedinim organizacionim jedinicama MUP-a, ali i drugim državnim organima, rečeno je iz MUP-a.

Krstić je istakao da će neophodne aktivnosti biti preduzete kako bi se otklonili svi bezbednosni rizici.

BLOKADA SAOBRAĆAJA, ZABRANA PARKIRANJA

Načelnik Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd Dragan Bogosavac ukazao je da će tokom trajanja posete predsednika Ruske Federacije na području glavnog grada biti preduzete maksimalne mere obezbeđenja, po takozvanom prvom stepenu.

“Biće zabranjen svaki vid saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju. Na snazi će biti i zabrana parkiranja vozila na saobraćajnicama koje se nalaze na trasi kretanja štićene ličnosti“, precizirao je Bogosavac.

On je apelovao na građane da se prilikom posete predsednika Ruske Federacije pridržavaju uputstava pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji će biti angažovani na poslovima obezbeđenja.

Bogosavac je naglasio da će, tokom posete, pripadnici Uprave saobraćajne policije preuzimati intenzivne mere u cilju normalizacije saobraćaja nakon prolaska kolone sa štićenom ličnošću.

Krstić i Bogosavac apelovali su na sugrađane da imaju razumevanja za aktivnosti koje će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimati tokom predstojeće posete Vladimira Putina.

Izvor: MONDO Vesti