Home » Sport » Na muci se poznaju junaci: Krivokapić neće da se krije

Na muci se poznaju junaci: Krivokapić neće da se krije

Niti da odustane… Trener Vojvodine najavio da ne želi da se preda uprkos lošim rezultatima u prolećnom delu sezone.

radovan krivokapić, radovan krivokapicFoto: MN Press

Kriza je u Vojvodini, ekipa je poražena u sve četiri prolećne utakmice, a najavljene su promene u rukovodstvu.

Trener Radovan Krivokapić i dalje ima podršku, ali mnogo toga zavisiće od učinka protiv Napretka, u subotu u Kruševcu (17 časova).

Svestan je toga i strateg Novosađana.

“Igračima sam rekao da nema spuštenih glava, već moramo ići dalje. Život i pogotovo fudbal su takvi, surovi i okrutni. Ja sam veliki borac u životu, takav sam bio kao igrač i biću takav i kao trener, pa zato neću da odustanem niti da se krijem iza bilo koga. Idem napred i neću da se osvrćem na ono što je bilo prethodnih dana, iako naravno, treba skrenuti pažnju na sve što je bilo loše. Probaćemo da se sa tri boda vratimo iz Kruševca. U dobru je lako biti dobar, ali na muci se poznaju junaci. To je moja poruka za sve”, izjavio je Krivokapić na konferenciji za medije uoči predstojećeg gostovanja.

Ekipa Napretka je, takođe, u lošoj seriji – bez pobede od zimske pauze, a sa dva uzastopna poraza. Jasno je da “lalama” neće biti lako u Kruševcu.

“Stara priča da neće biti lako je već postala stereotipna. U ovom trenutku, najveća snaga Napretka jeste u tome što ima jednog izuzetno iskusnog stručnjaka (Milorad Kosanović), od koga može mnogo toga da se nauči. Isto tako, iako nemam običaj da izdvajam pojedince, ovoga puta bih spomenuo našeg bivšeg igrača Envera Alivodića, koji je njihov pokretač na terenu. Ne znam u kakvom je stanju i da li će moći da igra, ali ukoliko bude zaigrao, na njega ćemo posebno morati da obratimo pažnju. Poput nas, Napredak je u velikoj krizi, ne igra dobro i nema očekivane rezultate”.

Krivokapić se, takođe, zahvalio svima od kojih je prethodnih dana dobio podršku i bodrenje.

“Pre svega, želim da se zahvalim na podršci koju sam ovih dana dobio od svojih bivših saigrača, naših starih navijača iz Sremske Kamenice, Stare garde, Sektora 6 na zapadu i, naravno, naše severne tribine. To mi daje snagu da nastavim dalje u ovim teškim momentima kroz koje prolazimo. Pre meča protiv Spartaka, bilo mi je puno srce kada sam video sve njih na tribinama, kao što sam posle utakmice osetio veliku prazninu, jer nismo uspeli da ih obradujemo i to na dan kada smo slavili rođendan. Iz tog razloga, prema njima imamo veliki dug da ih, ako ikako možemo, koliko-toliko obradujemo pobedom u Kruševcu”, priželjkuje trener Vojvodine.

Izvor: MONDO Vesti