Home » Srbija » “Nadam se da će minimalac biti 250 evra”

“Nadam se da će minimalac biti 250 evra”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kraljevu da se nada da će minimalna zarada u Srbiji iduće godine biti veća od 250 evra, dok je u vreme prethodne vlasti iznosila 150 evra.

vučić fabrikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Povodom ocene lidera Narodne stranke Vuka Jeremića da je stanje u Srbiji poput stanja u “Prokletoj avliji” Ive Andrića, Vučić je pozvao građane da sami procene da li je “prokleta avlija… ovo ili ono” vreme.

Vučić je istakao da nije siguran da je Jeremić čitao Andrićevu “Prokletu avliju”, jer da jeste, kako je naveo, “setio bi se vremena sopstvene vlasti” u kojem je Srbija “dovedena do ivice bankrota”.

“Je li ovo prokleta avlija ili ono? Je li prokleta avlija kada gradimo autoput do Čačka i završavamo ga do Nove godine, ili kada neko 60 godina obećava put, pa ga ne uradi? Je li prokleta avlija kada zatvorite Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti ili kada ga otvorite..? Neka ljudi sami razmisle i neka pogledaju koliko bolnica i kliničkih centara radimo i gradimo po Srbiji”, kazao je Vučić novinarima u Kraljevu.

Jeremić je danas izjavio da je Srbija u “dubokom snu, s ponekim pulsom otpora” vlasti koju je opisao kao “totalitarni režim zla”, dok je stanje u zemlji uporedio s Andrićevom “Prokletom avlijom”.

“U prokletoj avliji nema sreće, nema pravde, postoji gospodar i njegova svita, a samo za njih ta avlija nije prokleta, za sve druge jeste”, rekao je Jeremić i dodao da se “korov i kancer ne povlače sami od sebe”.

Izvor: MONDO Vesti