Nagli skok novozaraženih: U Srbiji 193, Kragujevcu 50, Aranđelovcu još troje – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Nagli skok novozaraženih: U Srbiji 193, Kragujevcu 50, Aranđelovcu još troje

Nagli skok novozaraženih: U Srbiji 193, Kragujevcu 50, Aranđelovcu još troje

Prema poslednjem izveštaju u Srbiji je testirano 8.495 osobai, a virus je registrovan kod njih 193. Kovid 19 odneo je još jedan život.

Na respiratorima je 26 pacijenata.

Na osnovu rezultata koji su rano jutros, u 02.00 pristigli u Institut za javno zdravlje u Kragujevcu, samo za protekla 24 sata broj pozitivnih pacijenata na korona virus je u odnosu na prethodni dan povećan čak šest puta. Od 252 testiranih, 62 je bilo pozitivno, što je gotovo čertvrtina.

Iz Kragujevca je otkriveno 50 novozaraženih, što je dramatično povećanje u odnosu na prethodni dan, kada ih je bilo šestoro. Iz Aranđelovca su troje, Knića i Rače po dvoje,a iz Batočine i Lapova po jedan.

Van okruga su dva pacijenta, iz Žagubice i Novog Pazara.

Velike su šanse da u ponedeljak budu predložene nove mere na Kriznom štabu, ako se nastavi trenutni trend rasta broja obolelih od korona virusa, prenose mediji.

Radno vreme  COVID ambulante u Aranđelovcu  je od 7 do 20  časova a nedeljom od 8 do 18 časova.  Telefon 034 711 917, lokal 118. Sve osobe sa povišenom temperaturom i respiratornim tegobama moraju se javiti u ovu ambulantu, ne izabranom lekaru i hitnoj medicinskoj pomoći.

I pored radova na rekonstrukciji opšte bolnice u Aranđelovcu,zakazani pregledi kod specijalista se obavljaju uobičajeno a  pružaju se I druge zdravstvene usluge svim pacijentima.