Nagradni konkurs „Đura Đukanov“ 2018. – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Nagradni konkurs „Đura Đukanov“ 2018.

Nagradni konkurs „Đura Đukanov“ 2018.

 

Narodna biblioteka „Jovan Popović“ iz Kikinde raspisala je 14. godinu zaredom nagradni literarni konkurs „Đura Đukanov“. Nagrada se, po propozicijama, dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset godina pisanu na srpskom jeziku, pod uslovom da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima.

Nagrada podrazumeva štampanje knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka. Rok za dostavljanje rukopisa je 31. maj 2018. godine.

Radove dostavljati isključivo u elektronskom formatu na adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“.

Dela moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, te da sadrže informacije o godini rođenja, adresi stanovanja, broju telefona i i-mejl adresi. Radovi koji ne sadrže sve neophodne podatke ili su poslati u neodgovarajućem formatu neće biti uvršteni u konkurenciju. O prispelim rukopisima odlučivaće žiri – Marija Nenezić, Tamara Krstić i Milena Đorđijević.

Odluku o pobedniku žiri će doneti najkasnije do 1. septembra 2018. godine, a zvanično uručenje nagrade biće organizovano 19. januara 2019. godine, na dan rođenja banatskog pisca Đure Đukanova.