Naložene preventivne mere zbog padavina – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Naložene preventivne mere zbog padavina

Naložene preventivne mere zbog padavina

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je naložila danas nadležnim preduzećima i agencijama da, zbog snežnih padavina, preduzmu preventivne mere koje će omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja.

Imajući u vidu prognoze RHMZ-a za naredne dane, Mihajlović je naložila institucijama i preduzećima iz svog resora da preduzmu sve preventivne mere i da izveštavaju njen kabinet o svim vanrednim događajima u saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo.

sneg, saobracaj, zima, ciscenje  jpg

RTV

 

„Posebno je važno da se preduzmu sve plansko-preventivne mere, s obzirom na to da usled velikih količina padavina mogu nastupiti oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji“, navela je ona.

Inače, u resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su javna preduzeća „Putevi Srbije“, „Koridori Srbije“, železnička preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“, „Srbija kargo“, „Srbija voz“ i „Železnice Srbije a. d“, kao i Direkcija za železnice, Saobraćajni institut CIP, Institut za puteve i Agencija za bezbednost saobraćaja.

Nalog se odnosi i na Aerodrom „Nikola Tesla“, Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu, kompanije „Er Srbija“ i „Jat tehnika“, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore – SMATSA, lučke kapetanije, Agenciju za upravljanje lukama, Direkciju za vodne puteve, Upravu za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu i na Građevinsku direkciju Srbije.

 

Izvor: Tanjug