Napeto u centrali DS-a, izbori koje rukovodstvo ne priznaje – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Napeto u centrali DS-a, izbori koje rukovodstvo ne priznaje

Napeto u centrali DS-a, izbori koje rukovodstvo ne priznaje

Bivši poslanik Demokratske stranke Balša Božović je objavio na Tviteru da se danas dogodio fizički upad u centralu te stranke, da su polomljene kutije i pocepani izborni listići, kao i da su fizički napadnute članice Izborne komisije na Starom gradu.

Kako je Tanjugu rečeno u delu DS-a, „grupa batinaša iz Šapca i Vojvodine“ predvođena Draganom Rakić upala je u prostorije stranke u Nušićevoj ulici u Beogradu.

Potom, tabla sa nazivom Demokratska stranka uklonjena je ispred centrale te stranke u Nušićevoj ulici i promenjena je brava na vratima prostorija stranke.

Najavljena konferencija za novinare frakcije koja organizuje stranačke izbore pomerena je iz Nušićeve ulice u prostorije Opštinskog odbora DS-a na Zvezdari. Na konferenciji bi trebalo da budu predstavljeni rezultati Izborne skupštine.

„U Demokratskoj stranci se ne održavaju nikakvi izbori“

Sa druge strane, u saopštenju Informativne službe DS-a, tvrdi se da mala grupa bivših i sadašnjih funkcionera stranke pokušava da organizuje izbore kršeći Statut i služeći se nelegalnim i nelegitimnim metodama, zloupotrebljavajući pristup centrali u Nušićevoj ulici.

„Uz ovlašćenje predsednika Lutovca, zamenica predsednika Dragana Rakić, zajedno sa predstavnicima odbora iz cele Srbije, ušla je u prostorije u Nušićevoj i ponovila prisutnima da danas nema izbora u Demokratskoj stranci. Nekoliko članova Demokratske stranke i Balša Božović su posle sat vremena svojevoljno napustili prostorije, nakon čega je brava promenjena“, navodi se u saopštenju.

Pojedinci pokušavaju da na silu preotmu Demokratsku stranku, dodaju u saopštenju i ističu da im je članstvo iz cele Srbije pokazalo da takvo ponašanje neće proći i da nemaju podršku članova i članica DS-a.

Poručuju da je Demokratska stranka „bila i ostala najtvrđi protivnik režima Srpske napredne stranke“.

Izvor: rts.rs