Naredni dani izuzetno važni u borbi protiv koronavirusa – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Naredni dani izuzetno važni u borbi protiv koronavirusa

Naredni dani izuzetno važni u borbi protiv koronavirusa

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas na konferenciji za štampu da je praktično od juče počeo trend ubrzavanja širenja zaraze koronavirusom i da su naredni dani izuzetno važni u borbi protiv te epidemije.

Brnabić je prenela da je to zajednički stav stručnjaka koji se bave ovim problemom iznet na današnjem sastanku Kriznog štaba.

Premijerka je podsetila na to da je danas trinaesti dan od kako je virus registrovan u Srbiji, te da se borba protiv njega nastavlja, a da se nadležni pripremaju još adekvatnije i bolje za predstojeći period.

Ona je precizirala da je u Srbiji do danas ukupno 89 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a da je na respiratoru šest građana, izrazivši

zadovoljstvo zbog činjenice da se uvedene mere protiv širenja zaraze uglavnom poštuju.

Prema njenim rečima, jedan pacijent u KC Niš je već nekoliko dana na respiratorima zbog sezonskog gripa, ali je naknadno testom utvrđeno da ima koronu.

Brnabić je najavila da će sutra imati dobre vesti u vezi dostupnosti sredstava za dezinfekciju i da će građanima biti na raspolaganju bezbedne količine.

Ona je ukazala na to da za vikend očekujemo prve značajne donacije zaštitne opreme i drugih aparata iz Kine, koje je, kako je rekla, obezbedio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednica Vlade je apelovala na maksimalnu ozbiljnost, samodisciplinu, solidarnost i razumevanje i istakla da je ovo borba svakog pojedinca za celo naše društvo i zemlju.