Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje promociju knjige „Pećina bez odjeka“ Danijele Vulićević – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje promociju knjige „Pećina bez odjeka“ Danijele Vulićević

Narodna biblioteka «Sveti Sava» organizuje promociju knjige „Pećina bez odjeka“ Danijele Vulićević

Naša sugrađanka, Danijela Vulićević, rođena je 13. marta 1971. u Kragujevcu. Po obrazovanju je diplomirani defektolog – logoped, po zanimanju bibliotekar i radi kao direktor Opštinske biblioteke „Slovo“ u Lapovu. Danijeline pesme i priče objavljivane su u zbornicima i književnim časopisima.

 

 

Piše poeziju i prozu. Do sada je objavila – „Totem“ (1999) pesme, „Propast jednog bendžamina“ (2001) roman, „Polupuna čaša poluprazna“ (2002) priče i romane za decu „Prolećni limbo dens“ (2010) „Šašavi letnji ples“ (2014) i „Iznenađenje na Sretenje“ (2015) i zbirku poezije „Martine vatre“ (2017). Jedan je od priređivača knjige „Ratni dnevnik 1914-1918“ Vidoja Sovačkog. Po motivima svojih romana za decu održala je oko 70 kreativnih radionica za decu u osnovnim školama i javnim bibliotekama.

Dvostruki je dobitnik priznanja Skupštine opštine Lapovo za kulturu i književnost. Član je Književnog kluba „Milorad Branković“, Lapovo i Udruženja književnika Srbije.
Zbirku pesama „Pećina bez odjeka“ objavila je Izdavačka kuća „Vrane“ iz Niša u oktobru ove godine.
Pored autora, o knjizi govori i Zorica Ćiraković, profesor srpskog jezika i književnosti i književnik, a u muzičkom delu programa učestvuje Iskra Milenković, na klaviru.
Književno veče je u četvrtak, 13. decembra 2018. godine u 19 časova u Čitaonici biblioteke.

Arhive