Narodna biblioteka „Sveti Sava“ organizuje promociju knjige „Peške kroz Svetu Goru“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Narodna biblioteka „Sveti Sava“ organizuje promociju knjige „Peške kroz Svetu Goru“

Narodna biblioteka „Sveti Sava“ organizuje promociju knjige „Peške kroz Svetu Goru“

 

Ova knjiga koja predstavlja spoj putopisa, istorijskih činjenica, reportaža i ntervjua štampana je u okviru beogradske izdavačke kuće „NNK International“, a u pripremi je i treće izdanje. Svoja iskustva i doživljaje pisac je podelio sa čitaocima, kako bi se osetila blagodat ovog svetog mesta. Autor kaže da se Sveta Gora najbolje doživi ako se prođe peške, tako da je u knjizi opisao svetogorske staze i puteve do manastira, skitova, pećina i skrivenih kelija. Svaki od 20 manastira na Svetoj Gori ima svoje poglavlje. U knjizi su zabeleženi delovi proročanstava atonskih svetitelja, ali i još uvek živih staraca, koja se odnose na vreme u kojem živimo i duhovni i praktični saveti atonskih duhovnika za isceljenje od neizlečivih bolesti.
Nenad Andrić rođen je 5. septembra 1976. godine i po struci je fizikohemičar i magistar ekologije. Veliki je zaljubljenik u prirodu i tokom deset godina, trinaest puta obišao je sve svetogorske manastire. Bavi se i sportom i kao vaterpolista svake godine učestvuje u završnom turniru regionalne lige u Somboru. Autor je i knjige „Solid –istinita priča o događajima u Valjevu za vreme Drugog svetskog rata“.
Pored autora, o knjizi govori i izdavač ovog dela, Miroslav Damjanović, direktor i vlasnik Izdavačke kuće „NNK Internacional“.
Promocija knjige „Peške kroz Svetu Goru“ je u četrvrtak, 7. juna 2018. godine u 19 časova u Čitaonici biblioteke.