Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor

Nastavljaju se prekvalifikacije za IT sektor

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javni poziv za nabavku usluge izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih lica za tržište rada.

 

 

Ovim tenderom predviđena je obuka 850 polaznika, a prijavljivanje polaznika biće obavljeno tokom februara.

Izvođenje obuka se planira od marta do septembra naredne godine, saopšteno je danas iz NSZ.

Polaznici će na kursevima moći da nauče osnove programskih jezika Java, Front-End, Web i PHP programiranje, a imaće priliku i da se uključe u dve nove vrste obuka, u odnosu na poslednji krug: obuke za sistem administratora i obuke za softversko testiranje sa osnovama programiranja.

Obuke će se sprovoditi u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Zrenjaninu, ali i u četiri nova grada u odnosu na prethodni krug: Vranju, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kruševcu.

Trenutno je u toku prethodni ciklus obuka koji pohađa oko 700 polaznika. Nakon uspešne realizacije pilot-programa prekvalifikacija za IT, koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao i nastavka ovog programa u još dve faze prekvalifikacija, Vlada planira nove programe, navodi se u saopštenju.

Glavni kriterijum za odabir ponuđača je broj praksi koje nude za polaznike i kvalitet nastavnog kadra. Obzirom da IT sektor u Srbiji raste za preko 25 odsto godišnje, potražnja za kadrovima iz ove oblasti je izuzetno velika. Cilj je zaposlenje što većeg broja kandidata u IT kompanijama a poziv je Poziv je dostupan na sajtu Uprave za javne nabavke.

Arhive