Home » Srbija » “Nestali nije rođak Ivanovića, zlonamerna vest”

“Nestali nije rođak Ivanovića, zlonamerna vest”

Prištinski mediji objavili da je taksista iz severne Mitrovice, koji je pre tri dana nestao i sumnja se da je ubijen, rođak Olivera Ivanovića, srpskog političara ubijenog pre više od godinu dana. Milena Ivanović: Nije nikakav bliski rod

Oliver Ivanović, sahrana Olivera IvanovićaFoto: MONDO/Goran Sivački

Milena Ivanović, udovica Olivera Ivanovića izjavila je za “Alo” da njen suprug i nestali taksista Vladimir Ivanović iz severne Mitrovice, za kojeg se sumnja da je ubijen, nisu bili ni u kakvom bliskom srodstvu i da je informacija plasirana zlonamerno.

“Oliver i Vladimir nisu bili bliski rođaci. Kod nas je običaj da se ljudi koji se isto prezivaju oslovljavaju sa ‘rođo’, ali ja za svojih 12 godina života sa Oliverom nisam imala nikakav bliži kontakt sa njim, niti je imao moj suprug. Vladimir je bio angažovan u stranci, kao što je bilo na stotine drugih ljudi. Plašim se da je ova vest puštena zlonamerno, ali očekujem da će nadležne institucije reagovati i ispitati slučaj”, rekla je Milena Ivanović.

Pozivajući se na svoje izvore, prištinski mediji preneli su i da je u taksi vozilu nestalog pronađen trag krvi.

Zamenik direktora Kosovske policije za Sever, Besim Hoti, potvrdio da je vozilo pronađeno, da je policija odmah izašla na lice mesta i da je otvorena istraga o tom slučaju.

Hoti je potvrdio da su u vozilu pronađeni tragovi koji bi mogli ukazivati na to da je počinjeno krivično delo, ne precizirajući, međutim, o kojim tragovima je reč.

Predsednica GI SDP Ksenija Božović navodno je prethodno potvrdila je za Kosova pres da je nestali taksista rođak ubijenog Ivanovića. “Izuzetno smo zabrinuti. Bio je pošten čovek, bio je u stalnom kontaktu sa Oliverom (Ivanovićem) i često je dolazio u sedište inicijative. Ne znam pravi razlog zašto se sve to događa, ali to je tužno”, rekla je Božović.

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića (FOTO)

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici ispred stranačkih prostorija.

Ubijen je sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvršioci i nalogodavci ubistva još nisu otkriveni, a i Priština i Beograd vode istragu o tom zločinu.

Izvor: MONDO Vesti