Home » Srbija » “Nisam bio s Gruevskim, tri godine ga nisam video”

“Nisam bio s Gruevskim, tri godine ga nisam video”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bivšeg makedonskog premijera Nikolu Gruveskog nije video poslednje tri godine, a kamoli pred njegovo bekstvo iz zemlje

aleksandar vučićFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je to rekao na pitanje kako kometariše informacije o njegovoj navodnoj umešanosti u slučaj Gruevski i njegov beg iz zemlje, a povodom toga što je N1.bih prvo objavio da je makedonski premijer Zoran Zaev rekao da se bivši premijer Nikola Gruevski pre bekstva sastao sa Vučićem i mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, a potom je data ispravka da to nije bio Gruveski, već njegov stranački naslednik Hristijan Mickoski.

“Ja sam sa iznenađenjem pročitao vest da sam se video s Gruevskim… Nisam se video sa Nikolom Gruveskim, nisam se video sa njim skoro tri godine, nisam išao u Skoplje, ni u vreme predizborne kampanje, iako su i oni, kao i mi, u sastavu grpacije Evropske narodne partije. Nisam ga video ni u Beogradu, niti bilo gde drugde”, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da se video više puta Hristijanom Mickoskim jer su šefovi partija iz iste porodice.

On je rekao da mu ne pada na pamet i da je bolje da ne govori “o raznim sumnjivim tipovima” koji rade u Vladi Makedonije.

“Što bi rekao Milorad (Dodik), izgleda da su se svi, kao da ima neka ruka koja to pokreće, a ja ne mislim da ima i ne verujem u neke zavereničke teorije, ali kao da su se javili svi mogući koji treba za nešto da optuže Srbiju”, kazao je Vučić.

Kako je rekao, sa iznenađenjem je pročitao vest da se navodno sastao sa Nikolom Gruveskim.

Povodom ispravke koja je usledila, ona kaže da se sa Mickoskim jeste sastao i to više puta i upitao šta u tome ima sporno i ponovio da je njegova stranka deo evropskog narodnog bloka:

“Kažu onda, ‘niste izdali saopštenje'… Evo, ja se izvinjavam Zaevu, ja sam mislio da je Suzana Vasiljević zadužena za izdavanje saopštenja sa naših sastanaka, ali ubuduće ću da zamolim kabinet Zaeva i da izda saopštenje, ako će onda biti lakše.”

Kako je dodao, kad neko pokušava da prebaci odgovornost za sopstvene propuste onda to izgleda karikaturalno.

“A da govorim o nekim sumnjivim tipovoma iz Srbije u kabinetu Zaeva i vlade Makedonije ne pada mi na pamet”, zaključio je on.

Nikola Gruevski je pobegao u Mađarsku da bi izbegao zatvorsku kaznu na koju je osuđen zbog korupcije.

Izvor: MONDO Vesti