Home » Srbija » Nova akcija policije: “Pali” Kekin brat, Cunerov sin…

Nova akcija policije: “Pali” Kekin brat, Cunerov sin…

Pripadnici MUP Srbije danas su izveli novi udar na mafiju i nastavili žestok obračun sa kriminalom u Srbiji.

ilustracijaFoto: Mondo/ Stefan Stojanović ilustracija

U toku je akcija policije u kojoj su sprovedeni pretresi kuća i privođenja najviših pripadnika beogradskog podzemlja.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, među uhapšenima su i Dragan Stojanović, brat vođe novobeogradskog klana Dejana Stojanovića Keke, Vladan M, visokopozicionirani pripadnik Kekine grupe i Petar Guzijan, sin ubijenog Jovana Guzijana Cunera, zbog pokušaja ubistva u septembru 2018. godine.

Inače, Cunerov sin je u medijima u nekoliko navrata označen kao novi vođa zemunskog klana.

Kako Kurir saznaje, Cunerov sin je osumnjičen za pokušaj ubistva Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika zemunskog klana.

Sumnja se da je on avgusta prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina, iz automobila u pokretu, ispalio više hitaca u Miladinovića, koji je bio na motoru, ali ga je promašio.

“Kurir” piše da je motiv bio dugogodišnji sukob porodica Guzijan i Miladinović. Naime, uhapšeni Petar navodno je sumnjao da je Miladinović ubio njegovog oca Cunera 2002. godine i stoga je letos pokušao da ga osveti.

Inače, Gagec je nedavno optužen da je učestvovao u prvoj otmici zemunskog klana 1997. godine posle koje se oteti Novak Stevanić ubio.

Navodno, u današnjoj akciji “pao” je i Predrag Krajinović zvani Hajder, koji je već osuđivan za ubistvo i koji je poznatom po trgovini oružjem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u Predsedništvu najavio žestok obračun sa kriminalom i udar na mafiju, kao i drakonske kazne za mafijaše, silovatelje, nasilnike, ubice dece, ubice i dilere droge.

Najavio je i uvođenje doživotne kazne zatvora.

Izvor: MONDO Vesti