Nova znanja važnija nego ikad pre – regionalna onlajn konferencija za mlade – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » Nova znanja važnija nego ikad pre – regionalna onlajn konferencija za mlade

Nova znanja važnija nego ikad pre – regionalna onlajn konferencija za mlade

Inspirativni govornici iz kompanije „Koka-kola HBC Srbija“, poznati preduzetnici i influenseri – Ena Čubrilo, poznatija kao Ena Luna, Lea Davogić, di-džej, model i pijanistkinja, poznatija kao Blairlea, Nikola Radojčić, osnivač brenda „Dechkotzar“, Andrijana Vešović, poznatija kao Zombijana Bouns i Vladimir Vulić, konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija i suosnivač Digitalizuj.me, tokom vebinara mladima su predstavili svoj razvojni put, ali i dali savete ili praktična znanja kako da budu svoji, veruju u uspeh i ono što rade.

Ena Luna istakla je da joj je posao influensera doneo mnogo dobrih stvari, putovanja i poznanstava, kao i mogućnost da isproba stvari koje uz regularni posao od 9 do 17 časova ne bi mogla.

Naglasila je koliko je stalno učenje i sticanje novih iskustva važno i kroz sopstveni primer jer je i sama nedavno upisala kurs, a mladima poručila da veruju u sebe, budu dosledni i autentični: „Ljudi prepoznaju iskrenost i na to najbolje reaguju, zato budite ono što zaista jeste!“

Kroz platformu „Koka-kola podrška mladima“, četvrtu godinu za redom, „Koka-kola HBC“ osnažuje mlade u Srbiji i Crnoj Gori i poziva ih da pokrenu svoje karijere.

„Nova realnost, koju nismo mogli predvideti niti se za nju pripremiti, podsetila nas je koliki je značaj neprekidnog učenja i usavršavanja za sve nas, a posebno za one koji traže posao. Zato želimo, više nego ikada pre, da osnažimo i podržimo mlade, pružimo im mogućnost za sticanje novih znanja, povežu se sa mladima iz regiona, kao i ponudimo mentorske sesije sa menadžerima iz naše kompanije koji im mogu pomoći da se bolje pripreme za traženje zaposlenja i uspešno grade svoju karijeru od samog početka“, istakla je Nina Elezović, direktorka sektora za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije „Koka-kola HBC Srbija“.

Dodala je da „u okviru platforme ‘Koka-kola podrška mladima’, mladi mogu i nadalje da unapređuju svoja znanja kroz module iz oblasti komunikacija, ličnog razvoja, interakcije i umrežavanja i mnogih drugih oblasti“.

Lea Davogić, poznati di-džej, model i pijanistkinja pohvalila je „Koka-kola podrška mladima“ platformu kao korisnu koja mladima pruža mogućnosti da unaprede znanja i veštine.

Ona je posavetovala mlade da pre svega izaberu nešto što vole i u čemu su najbolji.

„Budite autentični, ne nečija kopija. Radite na sebi (brendu), usavršavanje je siguran način da ostanete zanimljivi i relevantni. Uradite istraživanje ciljne grupe kako biste znali kako da im se obratite. Postavite sebi ciljeve za taj mesec, godinu, i pratite koliko ste postigli i napredovali, jer će vam to dati vetar u leđa za dalje!“, naglasila je Lea i poželela sreću učesnicima u građenju karijere.

Govoreći kroz sopstveni primer o stalnom prilagođavanju realnosti, Vladimir Vulić poručio je mladima da nikad ne prestaju sa učenjem.

„Najbolja stvar koju treba da naučimo mlade je da treba da se menjaju i da budu spremni da naprave sopstveno zanimanje. Počnite nešto što ne bi postojalo da vas nije bilo – blog, kanal na Jutjubu, NVO, jer ćete na taj način steći znanje, iskustvo, vrednosti i mrežu za nastavak života“, poručio je Vladimir, dodajući da je i svaki neuspeh sastavni deo uspeha.

Platforma „Koka-kola podrška mladima“ mesto je gde mladi kroz edukativne vebinare, inspirativne predavače a potom i mentorstva menadžera kompanije „Koka-kola HBC“, mogu da se upoznaju sa primerima dobre prakse, dobiju smernice i praktična znanja, kako bi započeli sopstveni biznis ili gradili karijeru na tržištu rada. Kroz platformu „Koka-kola podrška mladima“, do sada je edukovano i osnaženo oko 4 000 nezaposlenih mladih, a imajući u vidu različite aktivnosti planirane u narednom periodu, taj broj će svakako rasti.

Više informacija o različitim modulima aktivnostima kroz koje „Koka-kola HBC Srbija“ pruža podršku mladima možete pogledati na https://coca-colapodrskamladima.com/

Izvor: rts.rs