Home » Srbija » Novi Sad, Kosovska Mitrovica: Podrška Vučiću (VIDEO)

Novi Sad, Kosovska Mitrovica: Podrška Vučiću (VIDEO)

Grupa građana okupila se u severnom delu Kosovske Mitrovice kao odgovor na protest opozicije u Beogradu. Kažu da podržavaju Aleksandra Vučića. Okupljanje pristalica SNS i u Novom Sadu.

VučićFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Grupa građana izašla je danas na ulice severnog dela Kosovske Mitrovice kako bi, kako kažu, izrazili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, protiv koga su u Beogradu organizovane demonstracije opozicije.

U Beogradu danas od podne traju demonstracije pristalica opozicije, a u severnom delu Kosovske Mitrovice okupila se grupa ljudi

Oni su, prenosi Tanjug, rekli da su spremni da krenu u Beograd da “brane državne institucije”.

Tokom današnjeg obraćanja javnosti iz zgrade Predsedništva Srbije, što je bio povod za okupljanje opozicije, Vučić je rekao da ima informaciju da je “narod sa Kosova i Metohije spreman da dođe u Beograd da ga brani”, ali je poručio da za tim nema potrebe.

Izvor: Tanjug

“Na današnji dan kada srpski narod na Kosovu i Metohiji obeležava 15 godina od stradanja u pogromu albanskih ekstremista 2004. godine uništavajući sve srpsko pred sobom, danas, i sinoć, imali smo prilike da vidimo da petokolonaši u Beogradu pokušavaju da unište institucije Srbije i pokušavaju da okupiraju legitimnu i legalnu vlast, da preotmu vlast od naroda zarad sopstvenih džepova i sopstvenih interesa”, rekao je Tanjugu potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

On kaže da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane i štite institucije Republike Srbije i Srbija i ističe da su spremni da Srbiju brane i u Beogradu ako je potrebno.

“Spremni smo ako je potrebno da branimo Srbiju od onih koji je doživljavaju kao mesto gde mogu da uzmu novca koliko im je potrebno, a da ih apsolutno nije briga za običan narod”, tvrdi ovaj političar.

I u Novom Sadu su se okupile pristalice Vučića i Srpske napredne stranke.

Oko 200 pristalica vladajuće partije okupilo se danas ispred stranačkih prostorija u Novom Sadu gde im se obratio potpredsednik SNS-a Miloš Vučević koji je poručio da će ako bude trebalo i narod reagovati da brani državu.

Nikakve ostavke, nikakva povlačenja. Dražava mora da reaguje, ako treba reagovaće i narod da brani državu“, rekao je Vučević građanima koji su se okupili nezadovoljni zbog protesta u Beogradu ispred Predsedništva Srbije. 

Naveo je da policija da radi svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonom, kao i da tužilaštvo radi svoj posao.

Vučević je poručio Vučiću da “izdrži, da se ne plaši jer je mnogo više ljudi na strani prostojne i normalne Srbije”

“Demonstrantima je sve dozvoljeno, ali ne mogu da ruše, prete, da tuku i da ruše ustavni sistem Srbije”, rekao je Vučević. 

Dodao je da se na da će što pre izbori “pa neka građani kažu za koga su”.

“Oni se plaše izbora jer su sve izbore izgubili i sada pokušavaju da silom preuzmu vlast. Poručujem im da niko ne može nasilno da ruši vlast”, rekao je Vučević.

Izvor: MONDO Vesti