Home » Sport » Novicki kritikuje mlade: Lajkovi važniji od pobede

Novicki kritikuje mlade: Lajkovi važniji od pobede

Samo još dvojica košarkaša draftovana devedesetih i dalje igraju u NBA!

To su legendarni Vins Karter, koji je odlučio da ovu sezonu odigra u Atlanti, odnosno Dirk Novicki koji je čitavu “prekookeansku” karijeru proveo u Dalasu. Njihova minutaža ove godine nije velika, znaju da odigraju na “iskustvo”, a plan je da veštine prenesu i na mlađe…

To se ne radi samo na parketu, nego je moguće i rečima uticati na saigrače, posebno što legendarni asovi gledali kako se košarka i košarkaši menjaju.

Stvar koja je drugačija u odnosu na period kada su Karter i Novicki stigli u NBA ligu jesu i društvene mreže koje mlađi košarkaši intenzivno koriste.

ŠMEKERSKI POTEZ DOKA RIVERSA: PREKID MEČA, POZDRAVITE DIRKA!

I Novicki ne krije da mu to smeta…

“Ne znam da li je i dalje ta strast za pobedama toliko velika koliko je važno dobro delovati na Instagramu ili Twitteru, imati mnogo pratilaca, klikova i lajkova”, rekao je Dirk Novicki za američki sajt “Atletik”.

“Pre 20 godina ljudi nisu bili toliko na telefonima”, dodao je Dirk.

Legendarni košarkaš, koji je u noći između petka i subote postao treći po broju odigranih utakmica u NBA ligi, nije želeo da zvuči poput čoveka koji previše “kuka” na mlade i novotarije koje su zavladale svetom…

“Neću za sve da okrivim društvene mreže. Svi smo mi takmičari, svoje raspoloženje sam bazirao na pobedama i porazima i kada smo pobeđivali uvek je bilo lepo. Puštali smo muziku kada dobijemo, dok bismo bili iznervirani kada izgubimo. Čekali smo trenera u svlačionici i pričali bismo i bez njega, a sada imamo 15 momaka koji gledaju u telefon”, rekao je Novicki i zaključio:

“Ne provodimo vreme zajedno kao nekada”.

Šta vi mislite o ovoj temi, da li su i košarkaši postali “zavisnici” od društvenih mreža?

Izvor: MONDO Vesti