Home » Sport » Obradović na novoj funkciji: Za budućnost košarke

Obradović na novoj funkciji: Za budućnost košarke

Evroliga napravila je korak napred. Formiran je Bord glavnih trenera Evrolige, a za prvog predsednika imenovala je najtrofejnijeg u tom takmičenju Željka Obradovića.

“Morali smo od negde da krenemo, da ideju koja se rodila prošlog leta pretvorimo u realnost, a nekako je najlogičnije da to bude od Evrolige. Verujem da ćemo polako da rastemo, da pričamo sa svima, zašto ne i stručnjacima iz drugih sportova. Treba da se čuje svačije mišljenje. Razmena ideja iz kojih će se iskristalisati one najbolje, ne samo za trenere, već za košarku”, poručio je u razgovoru za “Večernje novosti” Obradović.

Cilj je unapređenje takmičenja.

“Želeli smo da se čuje glas trenera u veoma važnom takmičenju, da imamo partnerski dogovor sa Evroligom, da svi sednemo za jedan sto i tako doprinesemo razvoju takmičenja. Uz međusobno poštovanje mislim da zajedno, mi kao Bord trenera, zatim Unija igrača, sudije, klubovi i čelnici Evrolige kreiramo dobru košarkašku budućnost”, istakao je trener Fenerbahčea.

Pre zvaničnog osnivanja razgovaralo se ne samo sa trenerima, nego i sa advokatima i finansijskim ekspertima iz nekoliko zemalja i odlučeno je da sedište novofrmiraneog Borda trenera bude u Beogradu.

Izvor: MONDO Vesti