Od četvrtka vakcinacija u beogradskom tržnom centru Ušće – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Svet » Od četvrtka vakcinacija u beogradskom tržnom centru Ušće

Od četvrtka vakcinacija u beogradskom tržnom centru Ušće

U Srbiji je, prema poslednjem zvaničnom preseku, od Kovida 19 ukupno umrlo 6.432 ljudi, dok je zabeleženo ukupno 693.169 zaraženih. U bolnicama je 4.497 pacijenata, a na respiratorima 142.

Masovna vakcinacija je u toku u celoj Srbiji, a kako je najavio zamenik gradonačelika Beograda Goran Vesić, od četvrtka će vakcinu moći da prime i građani u beogradskom tržnom centru Ušće, prenosi Fonet.

Najavio je i da će prlikom otvaranja punkta za vakcinaciju u Ušću biti pripremljeno „veliko iznenađenje“.

Vesić je rekao da je zaključno sa 3. majem revakcinisan svaki treći Beograđanin, a da fali još oko 90 hljada revakcinisanih da bi se moglo reći da je svaki drugi stanovnik Beograda kompletno vakcinisan.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je kazao da je revakcinisano 33,5 odsto punoletnih stanovnika Beograda, odnosno 466.133 građanina.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, u Srbiji je dato ukupno 3.526.876 vakcina, dok je revakcinisano 1.498.386 građana.

Više od tri miliona prijavljenih za državnu pomoć

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da se do 10 časova za novčanu pomoć u iznosu od 30 plus 30 evra prijavilo više od tri miliona građana, prenosi Fonet.

„Do 10 sati prijavilo se 3.002.159 građana“, napisao je Mali na instagramu.

On je pozvao građane da se prijave putem portala Uprave za trezor na idp.trezor.gov.rs, a od sutra i telefonski, putem kontakt centra.

Izvor: Glas Amerike