Od danas se banci žalite na vebsajtu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Od danas se banci žalite na vebsajtu

Od danas se banci žalite na vebsajtu

Sve banke u Srbiji od danas na svojim internet prezentacijama moraju da omoguće klijentima da podnesu prigovore, kao i da jasno postave obaveštenje sa informacijama o postupku zaštite prava korisnika.

 

 

„Utvrđena je obaveza finansijske institucije da omogući podnošenje prigovora preko svoje internet prezentacije, i to već na njenoj naslovnoj stranici, kao i da u delu svoje internet prezentacije koji se odnosi na prigovore postavi obaveštenje sa opštim informacijama o postupku zaštite prava korisnika“, rečeno je Tanjugu u Narodnoj banci Srbije, koja je donela ovu odluku.

Takođe, ako je ugovor zaključen „na daljinu“, na primer, korišćenjem mobilnog bankarstva, preko mobilnog telefona, banke i druge finansijske institucije imaju obavezu da omoguće podnošenje prigovora na isti način, preko mobilne aplikacije.

„Te institucije će ubuduće biti dužne da u svakom pojedinačnom slučaju izdaju potvrdu o prijemu prigovora, umesto samo po izričitom zahtevu podnosioca prigovora, što je do sada bio slučaj“, objašnjavaju u NBS.