Home » Srbija » “Odluka o izborima u Srbiji sledeće nedelje”

“Odluka o izborima u Srbiji sledeće nedelje”

Da li će na proleće biti održani parlamentarni izbori najverovatnije će biti odlučeno sledeće nedelje, za kada je najavljena sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke, piše danas “Politika”.

izbori, glasanje, glasači, glasački, glasačka kutija, listić, sprejFoto: Mondo/Goran Sivački

Građani će gotovo izvesno na birališta ukoliko Vašington i Brisel ne uspeju da ubede premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja da ukine takse od 100 odsto, što je uslov za nastavak briselskog dijaloga, navodi taj list.

Ukoliko bi vladajući SNS na mogućim izborima ubedljivom pobedom potvrdio mandat, onda bi predsednik Aleksandar Vučić dobio dodatni legitimitet u nastavku razgovora Beograda i Prištine do kojeg će doći kada privremene institucije ukinu trgovinsku blokadu.

U redovima naprednjaka gotovo svi članovi Predsedništva i Glavnog odbora su za raspisivanje izbora.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović kaže za “Politiku” da ne zna da li će biti izbora, ali da su vlada i predsednik Aleksandar Vučić ponosni na sve što su uradili i da o tome govore međunarodne institucije.

“Nismo o izborima razgovarali na stranačkim odborima, ali sam ja lično uvek za izbore. SNS je uvek spreman za izbore i oni su najbolji i najlegitimniji način da se proveri volja građana”, naglasila je Mihajlović.

Izvor: MONDO Vesti