Održan sajam obrazovanja u Sportskom centru Mladenovac – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Održan sajam obrazovanja u Sportskom centru Mladenovac

Održan sajam obrazovanja u Sportskom centru Mladenovac

 

 

Maturanti osnovnih škola mogli su na Sajmu obrazovanja da se upoznaju sa ponudom smerova i programa devet srednjih škola iz Mladenovca, Sopota, Aranđelovca, Topole i Beograda. Sajam je održan juče u Sportskom centru Mladenovac od 10,00 do 14,00 sati.

Budućim srednjoškolcima predstavilo se devet srednjih škola, Gimnazija i Tehnička škola iz Mladenovca, Ekonomsko-trgovinska škola i Mašinska škola „Kosmaj“ iz Sopota, Prva privatna Ugostiteljsko-turistička škola i Srednja škola „Drvo art“ iz Beograda, Srednja škola „Kralj Petar Prvi“ iz Topole, Ekonomsko-ugostiteljska škola „Slobodan Minić“ iz Aranđelovca i Privatna Gimnazija „Milena Pavlović Barili“, Beograd.

Nastavnici i učenici su na svojim štandovima delili brošure, prikazivali video prezentacije i odgovarali na pitanja učenika. Sajam su posetili članovi Veća gradske opštine Mladenovac, Suzana Vasić i Gordana Dimitrijević Bjeličić, koji su budućim srednjoškolcima poželeli da upišu željene škole.

Član Veća, Suzana Vasić, zahvalila se članovima tima za profesionalnu orjentaciju OŠ „Momčilo Živojinović“ koji godinama unazad uspešno organizuju Sajam obrazovanja i tako afirmišu obrazovne intitucije i samo obrazovanje.

– Ovo je prilika za naše osnovce i njihove roditelje da se upoznaju sa programima srednjih škola iz Mladenovca, Sopota, Beograda, Aranđelovca i Topole i lakše donesu odluku u kojoj srednjoj školi će nastaviti obrazovanje. Neke programe predstavili su nastavnici i profesori, a neke i sami učenici. Drago mi je da je Sajam je izuzetno posećen i da đaci imaju priliku da dobiju sve korisne informacije o srednjim školama. Nadam se da će svake sledeće godine biti sve više škola koje će se predstavljati u Mladenovcu, a učenicima želim da se spreme za upis i da upišu željene škole – rekla je Vasićeva.

 

Sajam se tradicionalno održava u okviru Programa profesionalne orijentacije učenika u organizaciji mentorske škole OŠ „Momčilo Živojinović“.