Omogućeno plaćanje taksi preko eUprave – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Omogućeno plaćanje taksi preko eUprave

Omogućeno plaćanje taksi preko eUprave

 

 

Korisnici nacionalnog Portala eUprava (www.euprava.gov.rs) od sada administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije vozila ili neku drugu od ukupno 811 različitih usluga, osim uplatnicama, svim vrstama platnih kartica i elektronskim novcem, mogu da plate i integrisanim elektronskim bankarstvom Komercijalne banke KOM4PAY.

„Ovo je još jedan način elektronskog plaćanja na Portalu eUprava. Ne iziskuje fizički odlazak na šalter i mogu ga koristiti građani koji nemaju platne kartice, jedino je potrebno da budu korisnici elektronskog bankarstva Komercijalne banke.

internet kompjuter laptop

freeimages.com (Paul Pasieczny)

„Plaćanje administrativnih taksi na ovaj način je bezbedno i jednostavno“, kaže doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Od decembra prošle godine na nacionalnom Portalu eUprava je omogućeno plaćanje usluga Dina, Masterkard, Viza ili Maestro platnim karticama svih banaka koje posluju na tržištu Srbije.

Od prošlog meseca bilo omogućeno plaćanje i elektronskim novcem i to iPay vaučerom ili iWallet aplikacijom za mobilni telefon.

Tako je zaokružena elektronska usluga državnih organa, koja do sada nije bila potpuna jer su korisnici morali da idu na šaltere zbog uplate.

 

Izvor: FoNet