Home » Srbija » Opozicija opet iznela vešala, reagovao Stefanović

Opozicija opet iznela vešala, reagovao Stefanović

I ove subote vešala na protestu opozicije. Ministar Stefanović: Na ponovno iznošenje vešala na opozicionim protestima reagovaće državni organi!

ilustracijaFoto: Tanjug/Tanja Valič ilustracija

Vešala su deo političke agende i političkog programa Saveza za Srbiju (SzS), istakao je ministar  unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i osudio ponovno iznošenje vešala na proteste večeras u Beogradu.

Stefanović je rekao da SzS želi da Srbiju vrati u najteže vreme za našu zemlju i narod, kada su na ulicama nacisti vešali svoje protivnike i neistomišljenike.

“Ovo što oni rade je za svaku osudu i to nije Srbija za koju se mi zalažemo”, poručio je Stefanović u izjavi za Pink.

Uz konstataciju da pripadnici opozicije to rade uz podršku lidera stranaka, poslanika i funkcionera SzS, Stefanović je istakao da aktuelna vlast želi Srbiju koja će da se takmiči i da pobeđuje, ali i da otvara fabrike i nova radna mesta.

Ministar je rekao da očekuje da će na ponovno iznošenje vešala na opozicionim protestima reagovati državni organi koji, kako je rekao, treba da odrade svoj posao.

Vešala na ulicama, kazao je, treba da budu zauvek zabranjena i to treba da bude i jasna poruka države Srbije.

“Jer, njeni građani nisu za to da bilo koga vešaju, da kažnjavaju ljude koji misle drugačije, da prema ljudima koji se sa nama ne slažu primenjujemo metode koje su primenjivali nacisti. To mora biti zauvek zabranjeno”, rekao je Stefanović.

Aktuelna vlast, poručio je ministar, želi Srbiju u kojoj će se ljudi takmičiti i boriti sa idejama, što u ovom savezu očito nije slučaj.

“Oni nemaju politički program, njihov program su vešala, što je neprihvatljivo za naše društvo”, naveo je Stefanović.

U Beogradu je večeras održan deseti opoziconi protest, a društvenim mrežama kruže fotografije na kojima se vidi poslanik “Dveri” Srđan Nogo koji nosi vešalo. Nogo je večeras objavio fotografiju na kojoj su on i vešalo, i pozvao je na Twitteru ministra Stefanovića da ga uhapsi.

Drugo vešalo, negde na čelu kolone, nosio je jedan od učesnika protesta.

To drugo vešalo se umesto omčom završavalo cvetom visibabe.

I na opozicionim protestima prošle subote u Beogradu demonstranti su nosili vešala. Ubrzo nakon toga su privedeni, a jedan maloletnik juče je pušten na slobodu.

Izvor: MONDO Vesti