Opština Velika Plana dobila je prve pametne solarne klupe – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Opština Velika Plana dobila je prve pametne solarne klupe

Opština Velika Plana dobila je prve pametne solarne klupe

 

Opština Velika Plana dobila je prve pametne solarne klupe, koje je obezbedila Telenor Fondacija u partnerstvu sa kompanijom EnGoPlanet koja ih je proizvela i uspešno pustila u rad. Pametne klupe se napajaju solarnom energijom i dostupne su 24 sata, bez obzira na vremenske uslove.

Klupa poseduje četiri USB ulaza na koje se mogu lako prikačiti različiti uređaji, dodatne bežične punjače, LED osvetljenje, kao i ugrađeni sistem za kontrolu i bezbednost, navedeno je u saopštenju.Predsednik opštine Velika Plana Igor Matković izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

– Našim građanima pružamo mogućnost da, kada napune svoj mobilni telefon ili tablet na pametnoj klupi, u praksi osete da je energija sunca dostupna i besplatna, i da je ulaganje u obnovljive izvore energije korisno i isplativo – rekao je on.

Petar Mirović, direktor EnGoPlanet-a, izrazio je uverenje da će i ostali gradovi u Srbiji biti u mogućnosti da dobiju EnGoPlanet pametne solarne klupe.

EnGoPlanet, mlada srpska kompanija ima kancelarije u Beogradu i Njujorku. Pored pametnih solarnih klupa proizvode i solarnu uličnu rasvetu koju su do sada izvezli širom sveta od Kuvajta do Sjedinjenih Američkih Drzava, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug