“Orlići“ protiv Austrije u pokušaju da se domognu polufinala EP (20.00 RTS1) – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » “Orlići“ protiv Austrije u pokušaju da se domognu polufinala EP (20.00 RTS1)

“Orlići“ protiv Austrije u pokušaju da se domognu polufinala EP (20.00 RTS1)

Jedan nerešen rezultat protiv Izraela (2:2), i ubedljiv poraz od Engleske (4:0) bilans je mlade teprezentacije Srbije u prva dva kola. Pšred njima je duel sa Austrijom, samo pobeda, i to ubedljiva ostavlja nadu za plasman u polufinale.

Naime, sledi rasplet, još postoji mogućnost da se naša selekcija plasira u polufinale, ali pored pobede nad Austrijom našoj selekciji bi trebao i poraz Izraela od Engleske i to što ubedljivije.

Ukoliko dođe do ovakvog ishoda, dve selekcije bi bile izjednačene po broju bodova. Takođe, u međusobnom susretu su odigrale nerešeno pa bio odaljem plasmanu odlučivala gol razlika.

Srbija trenutno ima gol razliku 2:6, dok Izrael je u plusu – 6:4. Tako da je pred našim reprezentativcima dosta kockisca koje moraju da se slože.

Bez obzira na to moraju da prikažu dobru igru, bez obzira na dalji plasman. Selektor Jović je istakao da su spremni za ovaj duel, protivnik je analiziran i uočeno je gde naša selekcija treba da traži svoju šansu.

Prvo mesto na tabeli zauzima Engleska sa šest bodova, Izrael ima četiri poena uz gol razliku plus dva. Srbija je treća sa samo jednim bodom uz gol razliku minus četiri, dok je Austrija poslednja bez bodova.

Plasman u polufinale izboriće dve prvoplasirane selekcije iz grupe, dok će trećeplasirana igrati baraž za Svetsko prvenstvo, koje je na programu naredne godine u Indoneziji.

Izvor: rts.rs