Osaka pokrenula lavinu i potom se povukla sa Rolan Garosa – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Sport » Osaka pokrenula lavinu i potom se povukla sa Rolan Garosa

Osaka pokrenula lavinu i potom se povukla sa Rolan Garosa

Mlada Japanka je pre početka takmičenja na društvenim mrežama objavila da zbog nerazumevanja i mentalnog zdravlja neće dolaziti na konferencije za medije posle mečeva.

Osvajačica četiri grend slema i najplaćenija sportistkinja današnjice tako je pokrenula lavinu reakcija koje su pretežno bile negativne.

Turnir je kaznio sa 15.000 dolara i zapretio diskvalifikacijom, novinari su osuli paljbu jer je ustaljena praksa da igrači sarađuju sa medijima, pa je sve preraslo u veliki problem.

„Najbolja stvar za turnir, ostale igrače i mene samu je to što se povlačim kako bi se svi vratili fokusirani na tenis koji se odvija u Parizu“, napisala je u svetski „broj 2“.

Posle svega se javila i njena starija sestra Meri, koja je pokušala da je odbrani, ali su njene reči samo dodale „ulje na vatru“.

Naomi je priznala da je možda pogrešila zbog načina i trenutka kada je izdala saopštenje, a onda i obrazložila svoj stav.

„Istina je da sam patila od dugih perioda depresije posle Ju-Es opena 2018. godine i da sam se veoma teško nosila sa tim. Svi koji me poznaju znaju da sam introvertna i na turnirima često mogu da me vide sa slušalicama u ušima kako bih suzbila tu društvenu anksioznost“, istakla je i još jednom se izvinila svim novinarima.

„Teniski mediji su uvek bili dobri prema meni, želim da se izvinim svima, posebno onim kul novinarima koje sam možda povredila. Po prirodi nisam javni govornik i imam ogromne napade anksioznosti pre nego što treba da se obratim svetskim medijima“, dodala je Osaka.

Japanska teniserka je dvostruka osvajačica Ju-Es opena (2018, 2020) i Australijan opena (2019, 2021), a nedavno je dobila nagradu Laureus za najbolju sportiskinju u 2021. godini.

Osaka je u drugom kolu turnira u Parizu trebalo da se sastane sa Rumunkom Anom Bogdan.

Izvor: rts.rs

Arhive