Home » Sport » Otkazi, potpisi, pa “stotka” Cedevite

Otkazi, potpisi, pa “stotka” Cedevite

U danu u kojem je otpustio i doveo dvojicu novih igrača, šampion Hrvatske ubedljivo savladao Igokeu. U poslednjoj četvrtini 37 poena!

Foto: Beta/ABA liga/Cedevita/Marin Susic)

Dva otkaza, dva “potpisa” i pobeda za mir u kući.

Šampion Hrvatske ostvario je treći “jadranski” uspeh na kraju još jedne turbulentne sedmice u klubu:

Cedevita – Igokea 100:80 (24:19, 19:17, 20:25, 37:19)

Iako je tim iz Laktaša sredinom poslednje četvrtine zaostajao dostižnijih devet poena razlike (74:65), domaćin je na čelu sa krilom Eldžinom Kukom dodavao gas sve do kraja, da bi ostavio što bolji utisak nakon veoma lošeg početka sezone.

Ekipa Slavena Rimca je zato u poslednjih šest minuta postigla šest trojki i povećavala razliku sve do “plus 20”, a Kuk je u tom periodu postigao tri trojke i 11 od svojih 26 poena.

Kao i čitav tim, i on je imao ne baš prijatan start takmičarske 2018/19, pa je i njegov motiv za dokazivanje razumljiv, kao i želja takođe preciznog Džastina Kobsa (20 poena, 3/3 za tri), da takođe opravda očekivanja bivšeg rukovodstva, koje je u međuvremenu napustilo klub.

Cedevita je tako uspešno završila dan u kojem je potvrdila da se rastala sa Pablom Agilarom i Džošom Madžetom i u kojem je zvanično dovela Marka Banića i Jakova Mustapića.

Sa druge strane, “Igosi” su u prvoj utakmici od rastanka sa Nenadom Trajkovićem doživeli peti poraz, protiv favorita koga su prošle godine iznenadili u Zagrebu. Najefikasniji među Aleksandrovčanima bili su Sava Lešić sa 17 poena, Filip Adamović sa 15, Tomislav Zubčić sa 13 i Latavijus Vilijams sa 10 poena.

Pročitajte sve rezultate 7. kola ABA lige.

Izvor: MONDO Vesti