Home » Sport » Ožegović: Igrao bih u Partizanu za džabe!

Ožegović: Igrao bih u Partizanu za džabe!

Napadač Partizana na pozajmici u Arsenalu iz Tule Ognjen Ožegović kaže da ga niko iz kluba nije zvao otkako se preselio u Rusiju, ali i da bi, “kao partizanovac od rođenja uvek došao u Partizan da igra za džabe”.

ožegović, partizan, večiti derbiFoto: MONDO/Stefan Stojanović

Kada je dolazio u Partizan izazvao je pravu buru, jer je bio igrač Crvene zvezde i na društvenim mrežama je “peckao” komšije. Ta tema je bila toliko “vruća” da je izvela iz takta sportskog direktora Ivicu Ilieva, koji je na predstavljanju Ožegovića zagrmeo: “Ja garantujem za ovog momka!“.

Ognjen Ožegović je u Partizanu odigrao ukupno 56 utakmica i postigao 16 golova (što u takmičarskim, što u prijateljskim mečevima). Otišao je u septembru 2018. godine u Arsenal iz Tule (Rusija), ostavivši emotivnu poruku: “Hvala ti, crno-bela ljubavi!“.

U intervjuu za “Kurir”, Ožegović je rekao da je bio prinuđen da potraži novu sredinu, jer je bio “sklonjen iz Partizana” i otkrio da je prošlog leta Partizan odbio ponudu od jednog kluba iz Francuske za njega u visini od 800.000 evra.

Ožegovića Partizan nije prodao Arsenalu iz Tule. Otišao je tamo kao pozajmljen igrač crno-belih, sa kojima ima ugovor još godinu i po dana.

Vratiću se na leto, javiću se u klub. Ako ljudi iz uprave nisu računali na mene ove sezone, ne vidim da će na mene računati sledećeg leta. Mislim da ću opet na transfer-listu- Ali, ako budu računali na mene, uvek sam tu da pomognem. I ako bude opcija da me prodaju, izabraću najbolju za Partizan“, rekao je Ožegović za “Kurir”.

Nije mu baš jasno zašto je izgubio status prvotimca, da ga čak nisu videli ni među rezervama, ali da je sve primio kao profesionalac. Ističe i da ga “apsolutno niko iz kluba nije kontaktirao” otkako je otišao, niti da su mu poželeli sreću.

Ipak, i pored toga, nema gorka osećanja prema klubu.

“Za mene je bitno što sam oba derbija odigrao dobro, što sam dao neke bitne golove. Da svojoj deci s ponosom pričam o tome. A sve što se desilo prema meni ne zameram. Praštam im. Ispao sam korektan. Stopirao sam sva dugovanja prema Partizanu, potpisao sve reprograme da bi se ove godine igrala Evropa. Što se mene tiče, obraz mi je čist“, kaže Ožegović.

Njegov dolazak u Partizan bio je, rekosmo, buran, a on ističe da je oduvek navijač Partizana i da bi za Partizan igrao besplatno!

Najbolji prijatelji i porodica znaju da sam od malih nogu navijao za Partizan i da je crno-beli dres bio moj san. Iskreno, u tom trenutku, kada sam dolazio, nisam razmišljao o pritisku, a svi znamo kako je to bilo medijski ispraćeno. Meni je bilo bitno samo da dođem, novac me nije interesovao. Bio sam na putu za aerodrom, trebalo je da odem u Rusiju, kada me je pozvao Partizan. Došao sam za tri puta manje para. I ne žalim! Kad bih se jednog dana obezbedio, za Partizan bih igrao za džabe! Bez dileme!“.

I još jedna zanimljivost za Ožegovića. Umalo da zaigra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Zvao me je selektor Robert Prosinečki, hteo je da zagram za BiH. Složio sam se, ali administracija, odnosno propisi su mi napravili problem. Bio sam član reprezentacije Srbije 2016. godine kada je selekcija igrača iz domaće lige igrala protiv Katara. Bio je to FIFA termin, a pravila kažu da posle takve utakmice nemam pravo da promenim reprezentaciju”, rekao je Ožegović u intervjuu “Kuriru”.

Izvor: MONDO Vesti