Home » Srbija » PADA VLADA: Oštra svađa Tačija i Haradinaja

PADA VLADA: Oštra svađa Tačija i Haradinaja

Premijer tzv. Vlade Kosova, Ramuš Haradinaj, izjavio je za da je sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem pre nedelju dana imao oštar sukob i da se od tada nisu sastali “oči u oči”. Pada Vlada?

Hašim TačiFoto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu Hašim Tači

“Imali smo sukob u kući Bedžeta Pacolija, i od tog dana se nisam sastao sa Tačijem”, rekao je Haradinaj za portal Syri.net.

On je dodao da, zapravo, taj sukob, koji se desio izmenjih dvojice, “imao veze sa pitanjima Kosova”.

“Ne mogu da kažem više o tome šta se desilo prilikom tog susreta”, rekao je Haradinaj.

Haradinaj nije isključio mogućnost da je ovo njegova poslednja nedelja na čelu Vlade i izjavio da se ne plaši izbora do kojih može doći ako padne Vlada zbog mogućnosti povlačenja Demokratske partije Kosova.

“Izbori su zdravi i moj saveznik može odlučiti da napusti Vladu. Ja se ne plašim izbora iako se oni mogu dogoditi vrlo brzo”, izjavio je Haradinaj za portal.

Premijer Haradinaj i predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji danas su izašli sa različitim stavovima o zahtevu SAD za ukidanje takse od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH.

Haradinaj je ukidanje taksi uslovio dobijanjem garancije da se održi međunarodna konferencija o Kosovu čiji će rezultat biti međusobno priznanje Kosova i Srbije.

Izvor: MONDO Vesti