Peticija za ukidanje Parking servisa: Oplenačke haračlije ili parking služba – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Peticija za ukidanje Parking servisa: Oplenačke haračlije ili parking služba

Peticija za ukidanje Parking servisa: Oplenačke haračlije ili parking služba

Milivoje Terzić – prikupljanje potpisa – foto: M. Lazarević

 

Topola – Više stotina građani varošice pod Oplencom potpisalo je peticiju nezadovoljni radom parking službe koja, kako tvrde svoj posao obavlja neodgovorno i maltretira vozače kojima piše kazne i za najmanji zastoj. Akcija prikupljanja potpisda počela je juče i do sada je prikupljeno 615 potpisa.
„Neko mora da stane na put ovom haosu, građani prilaze potpisuju se i komentarišu svoja lična iskustva nadajući se pozitivnom ishodu ove peticije”, kaže inicijator akcije prikupljanja potpisa Milivoje Terzić, koji tvrdi da je ovo dugododišnji problem koji muči sve vozače u Topoli ali ga niko ne rešava.
On tvrdi da je jedna od radnica Parking servisa prišla i uputila niz uvreda i pogrdnih reči zbog čega je protiv nje podneo prijavu policiji. Vozači i meštani Topole smatraju da treba rešavati slučajeve nepropisnog parkiranja ali ne na ovaj način koji predstavlja maltretiranje i uzimanje harača.
,,Sve se svodi da neko uzme harač ovoj raji koja dođe u grad da kupi osnovne potrepštine. Neka prave parking pa neka naplaćuju, ne mogu da jure ljude po ulicama i uzimaju harač, “ kaže meštanin Topole koji je potpisao peticiju.
U Parking servisu koji broji dva zaposlena radnika nisu želeli da komentarišu nezadovoljstvo građana.
Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović kazao je u izjavi za Glas zapadne Srbije da parking postoji od 2008. godine i da je uveden da bi se uspostavio red, jer kako tvrdi, pre toga nije moglo da se prođe ulicom.
“Spreman sam za razgovor sa građanima i pokušaćemo da zajednički pronađemo rešenje za ovu situaciju”, kazao je on.

Glas zapadne Srbije/ M. Lazarević