PKS: Stabilna snabdevenost, ne treba da se stvaraju zalihe – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Srbija » PKS: Stabilna snabdevenost, ne treba da se stvaraju zalihe

PKS: Stabilna snabdevenost, ne treba da se stvaraju zalihe

Održan je drugi redovni sastanak ministra trgovine Rasima Ljajića i predsednika PKS-a Marka Čadeža sa predstavnicima trgovinskih lanaca koji posluju na teritoriji cele Republike Srbije – „Delez“, „Merkator“, „Lidl“, „Univereksport“, „Gomeks“, DTL, „Aman“ i DIS.

Predstavnici trgovinskih lanaca su na sastanku ukazali da ne postoji potreba da potrošači stvaraju zalihe namirnica jer se rad i snabdevanje odvijaju neometano, a svi njihovi kapaciteti su adekvatno pripremljeni za potencijalnu povećanu tražnju za određenim grupama proizvoda. 

Ljajić je ukazao na važnost pune i redovne komunikacije između ministarstva, Privredne komore Srbije i trgovinskih lanaca radi što bolje koordinacije u trenutnim okolnostima.

Rekao je da je Vlada spremna da čuje mišljenja i potrebe domaćih trgovinskih lanaca, kao i iskustva inostranih koji posluju u Srbiji, a imaju prodajne objekte u evropskim zemljama gde je povećan broj obolelih.

Predsednik PKS-a Marko Čadež je naglasio da trgovinski lanci koji posluju na domaćem tržištu preko Privredne komore Srbije u svakom trenutku mogu da se informišu o svim propisanim procedurama i preporukama koje predviđaju nadležna državna tela u aktuelnoj situaciji.

„PKS je na raspolaganju predstavnicima trgovinskih lanaca za svako pitanje i eventualnu nedoumicu u trenutnim okolnostima. Na redovnim nedeljnim sastancima nastavićemo da pratimo situaciju“, istakao je Čadež.    

Obrad Popović, predsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PKS i direktor „Domaćeg trgovinskog lanca DTL“ rekao je da lanac snabdevanja od dobavljača ka maloprodajnim objektima funkcioniše redovno što znači da ne postoji potreba za stvaranjem dodatnih zaliha artikala koji se nalaze u prodavnicama robe široke potrošnje.

Izvor: rts.rs