Počelo takmičenje „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Počelo takmičenje „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

Počelo takmičenje „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“

Pod sloganom „Plati karticom i pobedi“, prvog dana jula počelo je takmičenje gradova i opština – „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“. Lokalne samouprave koje budu najuspešnije u motivisanju građana i privrede da takse, naknade i poreze plaćaju karticama dobiće vredne nagrade među kojima su dečije igralište i izrada internet prezentacije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

U takmičenju učestvuje 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije koji su pokazali spremnost da modernizuju svoje šalter sale i uvedu uslugu bezgotovinskog plaćanja za građane i privredu.

Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticom na šalteru lokalne samouprave u odnosu na broj stanovnika, od 1. jula do 31. decembra.

Prvih pet „šampiona“ dobija internet prezentaciju „U službi građana“ po ugledu na sajt Vlade Republike Srbije, a nagrada za pobedničku lokalnu zajednicu je dečije igralište u vrednosti od 20.000 evra.

Tokom trajanja takmičenja, za sve one koji se odluče da gradske ili opštinske usluge plate karticom na šalteru, obezbeđene su najniže provizije od 45 dinara na uplate do 4.500 dinara, odnosno jedan odsto za uplate veće vrednosti, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Građani i privreda mogu da provere da li je njihova lokalna samouprava uvela mogućnost plaćanja karticom i saznaju više informacija o takmičenju na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs.

Takmičenje gradova i opština – „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ organizuje Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji s NALED-om i uz podršku kompanija „Masterkard“ i „Visa“.

Izvor: RTS