Pojačana kontrola saobraćaja do 16. decembra – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Pojačana kontrola saobraćaja do 16. decembra

Pojačana kontrola saobraćaja do 16. decembra

 

Na teritoriji čitave Srbije, saobraćajna policija počela je pojačanu kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Akcija će trajati do 16. decembra.

U akciju је uključeno svih 29 članica mreže saobraćajnih policija Evrope, među kojima je i Srbija. Pomoćnik komandira Milan Galić kaže da su kontrole pre svega preventivnog karaktera, kako bi se sprečile nesreće i nezgode do kojih bi moglo da dođe usled vožnje u alkoholisanom stanju.

 

saobracajna policija policajci

RTV (Aleksandar Korom)

 

„Svaka kontrola vozača, odnosno vozila podrazumeva i obavezno alkotestiranje. Podvukli bismo i to da vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, što dovodi do činjenja nekih drugih saobraćajnih prekršaja kao što su neprilagođena brzina, nedozvoljena brzina, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, upotreba mobinog telefona i drugo“, upozorava Galić.

Skoro 2 hiljade vozača isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a njih 400 zadržano je na trežnjenju zbog velikog procenta alkohola u krvi, tokom iste prošlogodišnje akcije, podaci su koje navodi MUP Srbije.

Izvor: RTV

Arhive