Home » Srbija » Policijska potraga zbog “vešala na Terazijama”

Policijska potraga zbog “vešala na Terazijama”

Zbog velikog uznemirenja javnosti, MUP i nadležno tužilaštvo raspisaće potragu za licem koje je juče na protestu u Beogardu nosilo vešala, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nebojša StefanovićFoto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

“Srbija je zemlja u kojoj možete potpuno slobodno možete da izražavate svoje stavove. U Parizu, Moskvi, Venecueli i nekim drugim zemljama imali smo prilike da vidimo i drugačije slike, videli smo i da je policija intervenisala protiv onih koji su izražavali različite stavove. Sa druge strane, ovde je bilo normalno da svako ko želi da protestuje može da uradi bilo šta, ali poslednji događaj je nešto što ne smemo da dozvolimo”, rekao je ministar policije, koji je ujedno i potpredsednik Vlade.

Ministar kaže da nije dozvoljeno nositi vešala, i “na tako grub način vređati slobodarski osećaj ovog naroda i podsećati ga na ona vremena kada su stradali rodoljubi i kada su nacisti vešali ljude koji su se borili za slobodu ove zemlje”.

“To nije dozvoljeno u našoj zemlji i mi moramo da pokažemo da su građani ove zemlje većinski opredeljeni za slobodarsku ideju i da ideja vešala i vešanja neistomišljenika nikada neće biti ideja koja pobeđuje u našoj zemlji”, kaže Stefanović u saopštenju iz MUP-a Srbije.

Izvor: MONDO Vesti