Popisivači na terenu – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Popisivači na terenu

Popisivači na terenu

 

 Na teritoriji opštine Topola otpočeo je popis imovine koji se vrši u okviru programa Reforma poreza na imovinu, objavljeno je na sajtu opštine Topola.

Popis imovine – nepokretnosti neophodno je izvršiti radi ažuriranja baze podataka poreza na imovinu Odseka lokalne poreske administracije. U ovoj fazi projekta na teren su krenuli popisivači. Angažovano je šest  saradnika – popisivača koji će tokom narednih šest meseci vršiti popis imovine – nepokretnosti.

Oni će ići od kuće do kuće radi utvrđivanja realnog stanja nepokretnosti na terenu kako bi se utvrdilo koliko se realno stanje nepokretnosti poklapa sa podnetim poreskim prijavama.
Ponovimo da je opština Topola jedna od 45 jedinica lokalne samouprave u Srbiji koja učestvuje u Programu Reforma poreza na imovinu koji sprovodi Međunarodna organizacija – International Management Group (IMG).

Ovaj projakat podržava lokalne samouprave kako bi povećale naplatu poreza na imovinu tj. lokalnih sopstvenih izvora prihoda koji su značajni za modernizaciju javnih usluga koje se pružaju građanima i za privatni sektor. Lokalne samouprave će na taj način unaprediti svoj dijalog sa građanima u vezi sa korišćenjem prihoda dobijenih od naplate poreza na imovinu.