Poziv za učešće na šestom Festivalu duodrame u Topoli – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Poziv za učešće na šestom Festivalu duodrame u Topoli

Poziv za učešće na šestom Festivalu duodrame u Topoli

Kulturni centar iz Topole uputio je poziv za učešće na šestom Festivalu  duodrame u Topoli koji se održava početkom septembra 2019. godine.

 

 

Kulturni centar Topola poziva sve zainteresovane (profesionalna pozorišta, pozorišne kompanije, nezavisne pozorišne trupe i ostale oblike pozorišnih produkcija) da se prijave za učešće na šestom festivalu duodrame koji će se tradicionalno, već šestu godinu za redom održati u Topoli, početkom septembra.

Festival nije žanrovski određen. Ima takmičarski karakter, a ugledni tročlani žiri dodeljuje nagradu za najbolju predstavu (replika Karađorđevog prstena), nagradu za najbolju glumicu, nagradu za najboljeg glumca i specijalnu nagradu. Publika će svojim glasovima izabrati najbolju predstavu.

Zainteresovani za učešće na Festivalu moraju popuniti ovu prijavu, a po mogućstvu i dostaviti organizatorima snimak predstave.

Predstave će odabrati selektor festivala, Jelena Mijović, dramaturg Ateljea 212, a svi koji uđu u uži krug biće obavešteni. Festival će se održati od 31. avgusta do 6. septembra 2019.

Svi prijavljeni učesnici moraju imati izjavu o isključivim pravima za izvođenje predstave.

Prijave poslati najkasnije do 31. marta 2019. godine.

Materijal možete dostaviti na adresu:

Kulturni centar Topola

Bulevar vožda Karađorđa bb

34310 Topola

sa naznakom „za Festival duodrame“

Osoba zadužena za kontakt i informacije:

Ema Stevanović

kctopola@mts.rs

034/6811-618