Home » Srbija » Predsednik: Hvala ti, brate Turčine! (FOTO)

Predsednik: Hvala ti, brate Turčine! (FOTO)

Hvala ti, brate Turčine što si primio i žene od 50 godina. To su vredne i sposobne žene koje će pokazati lojanost”, rekao je Vučić prilikom obilaska radova na gradnji fabrike Eurotay.

kraljevo, fabrikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao je da je mnogo truda uloženo da bi ta turska investicija bila ostvarena.

Očekuje da će na otvaranje fabrike, na proleće ili u rano leto iduće godine, doći i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Izrazio je očekivanje i da će sve veći broj investitora iz Turske, ali i turista iz te države, dolaziti u Srbiju.

“Nemamo ništa što bi nas razdvajalo. Uz poštovanje dolazi i poverenje. Imamo interes i jedni i drugi za još boljim odnosima”, poručio je Vučić i dodao da je mnogo truda uloženo u dovođenje turskog investitora na čemu je zahvalio i turskom predsedniku i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću.

Predsednik Srbije je u obraćanju prisutnima istakao da je reč o velikoj inevsticiji od 35 miliona evra, navodeći da su na mestu buduće fabrike ruševine.

Ponosan je, navodi, jer je video 100 dama, divnih i vrednih srpskih žena koje se bore za bolju budućnost teškim i napornim radom.

“Drago mi je naročito što ne rade samo devojke do 25 godina. Hvala ti, brate Turčine što si primio i žene od 50 godina. To su vredne i sposobne žene koje će pokazati lojanost”, rekao je Vučić.

“Vi Turci što ste dovedeni, da vodite računa o našim ženama, da budete fini i ljubazni prema njima! Jeste li me čuli Turci? Da vodite računa! To su divne, dobre žene, porodične, koje žele da vredno rade kako bi napravile budućnost za sebe i svoje porodice”, kazao je predsednik.

Srećan je, ističe, zbog Kraljeva jer je prethodnih decenija, kaže, mnogo fabrika u tom gradu uništeno i fabrika vagona, Magnohrom, Jasen, Autotransport i niko nije hteoa da dođe u Kraljevo jer je prethodna vlast sve uništila.

Govoreći o turskom inevstitoru, Vučić kaže da je reč o ozbljnim i vrednim ljjudima.

“Uveren sam u dobru budućnost fabrike”, poručio je Vučić i naveo da će se graditi autoput u tom delu Srbije, da će do karaj juna iduće godine biti otvoren i aerodrom u Lađevcima, a da će država pomoći i oko transporta radnika.

Fabrike tekstila Eurotay, koja se gradi u Adranima kod Kraljeva, zaposliće ukupno 2.500 ljudi.

Kako je najavljeno, trebalo da bude otvorena u aprilu 2019. i već je na obuci 115 radnika.

U prvoj fazi biće zaposleno između 400 i 700 radnika, a do 2023. ukupno 2.500 ljudi.

Turska tekstilna kompanija Tay grupa kupila je imovinu kraljevačkog Autotransporta u stečaju za 260 miliona dinara.

Turski investitor je najavio da će u okviru fabrike otvoriti i vrtić za decu svojih radnika.

Izvor: MONDO Vesti