Predsednik i zvaničnici čestitali Uskrs – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Predsednik i zvaničnici čestitali Uskrs

Predsednik i zvaničnici čestitali Uskrs

(Фото Раде Крстинић)

Vučić: Podsetimo se ljubavi, praštanja, tolerancije, mira…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku sveštenstvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u kojoj je podsetio na neprolazne vrednosti pravoslavne vere – ljubav, praštanje, toleranciju, mir, međusobno uvažavanje i razumevanje.

U čestitki se navodi:

„Upućujem srdačne čestitke svim vernicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

U prazničnom duhu vaskrsenja podsetimo se neprolaznih vrednosti pravoslavne vere – ljubavi, praštanja, tolerancije, mira, međusobnog uvažavanja i razumevanja.

Gojković: Podsetimo se zajedništva, razumevanja, praštanja

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestita Vaskrs svim građanima Srbije koji ovaj hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

„U ime Narodne skupštine i lično ime građanima Srbije čestitam predstojeći praznik. Želim da se u duhu najvećeg hrišćanskog praznika, koji slavi pobedu života i dobrote, podsetimo na neprolazne vrednosti zajedništva, razumevanja i praštanja. Neka Vaskrs donese snagu da se svako iskušenje prevaziđe, a u domove unese radost, zdravlje, slogu i sreću”, navela je Gojković u čestitki, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić: Ujedinjeni u zaštiti interesa države i građana

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić čestitao je veliki hrišćanski praznik Uskrs poglavaru Srpske pravoslavne crkve patrijarhu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru.

„U ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime čestitam Vam najradosniji hrišćanski praznik sa željom da ga proslavite u radosti, blagostanju i veselju u krugu svojih najdražih.

Neka nam ovaj praznik nade i vere u bolju budućnost, bude podsticaj da istrajemo na Hristovom putu pobede ljubavi nad mržnjom, istine nad laži i pravdom nad nepravdom. Želim da nam ovaj Praznik nad praznicima ukaže put ka ujedinjenju u zaštiti interesa naše države i građana, a posebno kada je reč o sigurnosti i pravu na svakodnevni život naših građana na teritoriji Kosova i Metohije”, naveo je Dačić u čestitki, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Znamo da je vreme uvek onakvo kakvim ga mi učinimo i neka ovi radosni dani pokrenu sve nas napred u novu sigurnu i bolju budućnost.

Nadam se da ćemo u svim svojim različitostima istrajati u svemu, sačuvati jedni druge i prepoznati šta je najbolje za sve nas”, navodi se u čestitki Dačića, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Paunović: Brinuti o zajedništvu, narodu, porodici

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović uputila je danas patrijarhu srpskom Irineju, episkopima, sveštenicima, monaštvu i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitku povodom Uskrsa.

„Čestitam vam ovaj najradosniji hrišćanski praznik. Vera govori o važnosti zajednice i o tome da treba da živimo u ljubavi sa drugima. Na ovaj praznik treba da se podsetimo da je važno da brinemo o bližnjima, o zajedništvu, o svom narodu, o porodici… Hristos voskrese!”, navodi se u čestitki direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava, saopšteno je iz Kancelarije.

Želim vam da radost najvećeg hrišćanskog praznika podelite sa svojim najbližima i da uskršnje dane provedete u miru, ljubavi i duhovnom blagostanju. Hristos vaskrse!”, navodi se u čestitki, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika.

(Tanjug)