Home » Srbija » Predsednik: Otvaram čudo od fabrike

Predsednik: Otvaram čudo od fabrike

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će početkom decembra otvoriti veliku fabriku u centralnoj Srbiji.

fabrika zagađenje proizvodnja ekologija vazduh smog fabrike industrija industrijeFoto: Mondo/Goran Sivački

Ja se sad radujem, imam  7. decembra da otvorim jedno čudo od fabrike. Radujem se kad pomislim da će čitavu Šumadiju da spasava”, kazao je Vučić za TV Pink, ali nije naveo o kakvoj je fabrici i kom investitoru reč.

Kazao je da je mnogo srećan bio i proteklih dana kada je išao u Kraljevo da otvara Leoni pa zatim i tursku investiciju.

“A kako da ne budem srećan u Kraljevu smo nekad imali Magnohrom i druge gigante, 17-18.000 ljudi su zapošljavali, sad nema nijedne, sve su uništili”, kaže Vučić.

Naveo je da je u dva navrata u Kraljevo dovodio nemačke investitore ali da jedni nisu hteli da ulažu zbog zemljotresa a drugi zbog poplava.

“A onda smo uspeli, doveli dve fabrike, sad je borba hoćemo li imati dovoljno radnika”, rekao je Vučić.

Vučić je najavio danas da će država sa oko 50 miliona evra pomoći razvoj tri grada na jugu i istoku zemlje – Leskovac, Vranje i Zaječar.

Vučić je gostujući na Pinku rekao da Leskovac i Vranje imaju deficite nasleđene iz prethodnog perioda, od oko 20 miliona evra pojedinačno, kao i da Zaječar ima deficit od oko 13 ili 14 miliona evra.

“Želimo da im pomognemo, da imaju čiste račune”, naglasio je Vučić.

On je dodao da će uz tu pomoć uspeti da promene ‘krvnu sliku’ kada je reč o finansijama u tim gradovima, koji treba da se razvijaju.

“Ali, moramo da pošljemo stručnjake koji će da konstrolišu deficit u tim gradovima u budućnosti da bi mogli da se razvijaju”, dodao je Vučić.

KORIDOR 10 GOTOV DO KRAJA GODINE

On je naajvio da će Koridor 10 u Srbiji biće završen do kraja godine, kao i ceo autoput od Obrenovca do Čačka.

“Sve će to biti gotovo do kraja godine”, rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Dodao je da će, kada je reč o tom delu Koridora 11, ostati još samo da se završi deonica od Surčina do Obrenovac zajedno sa petljom Surčin.

Govoreći o napadima lidera opozicije, Vučić je rekao da se oni ne raduju niti novim fabrikama, niti gradnji autoputeva i da će verovatno u januaru da kažu kako nije sve obeleženo na novim deonicama Koridora 10.

Vučić je kazao da bi trebalo da pohvale šta je sve urađeno u Grdeličkoj klisuri na izgradnji autoputa i kako je na istočnom kraku napravljen tunel Bancarevo.

“Ne mrze mene, već mrze svoju zemlju i raduju se neuspesima Srbije”, dodao je Vučić.

Izvor: MONDO Vesti