Predstava „Pošteni provalnik“ u Dvorani Park – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Predstava „Pošteni provalnik“ u Dvorani Park

Predstava „Pošteni provalnik“ u Dvorani Park

Centar za kulturu najavljuje pozorišnu predstavu „Pošteni provalnik“ Večernje scene pozorišta „Boško Buha“ u režiji Milana Karadžića. Ovu urnebesnu farsu-komediju-vodvilj napisao je 1958. godine nedavno preminuli nobelovac Dario Fo.

Bio je jedan od najplodnijih, najprevođenijih i najigranijih dramskih pisaca i celom svetu. Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku.

Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku.
Siže ovog komada je vrlo jednostavan: Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno zvoni.
Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Tek što reši taj problem, Provalnik ponovo biva ometen u redu neočekivanim povratkom vlasnika stana i njegove ljubavnice.

Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije.

Dvorana Park, 27. februar od 20 sati. Karte se mogu kupiti ili rezervisati na biletarnici Dvorane Park od 14. februara.