Predstavljanje knjiga „Neviđena Srbija“ i „Priče uz ognjište“ Vlade Arsića – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Predstavljanje knjiga „Neviđena Srbija“ i „Priče uz ognjište“ Vlade Arsića

Predstavljanje knjiga „Neviđena Srbija“ i „Priče uz ognjište“ Vlade Arsića

U okviru Julskih svečanosti i proslave Dana grada, kao i obeležavanja velikog jubileja – 150 godina od otvaranja prvog čitališta u gradu, Narodna biblioteka „Sveti Sava“ organizuje predstavljanje knjiga „Neviđena Srbija“ i „Priče uz ognjište“ Vlade Arsića.

Veliki putnik, pisac i poznavalac naših krajeva, Vlada Arsić prikupio je nesvakidašnje istorijske i savremene priče iz cele Srbije. Crtice iz Neviđene Srbije u izdanju IK „Laguna“ u 90 priča, mnogo govore o nama samima. U drugoj knjizi, koja je objavljena u okviru IK „Strahor“, preneo je trinaest priča i sudbina, ispričanih narodskim jezikom, onako kako se oduvek pričalo uz ognjišta, u vodenicama i na prelima. Ova zbirka sve vreme vodi rubom koji razdvaja nauku i folklornu fantastiku. Njegovi junaci su jednostavni, obični ljudi, čudesnih i neobičnih sudbina.

Književnik, novinar i istraživač, Vlada Arsić, rođen je 1963. godine. Od 1985. godine zabeležio je na stotine reportaža o ljudima i sudbinama. Pisao je za brojne časopise, magazine i dnevnu štampu. Autor je romana „Lopatanje đavola“, „Izgubljene u magli“, „Brodolom“, „Armagedon“, „Kad zvona zaneme“, „Noć arhangela“. Živi i radi u Beogradu.

Promocija knjiga „Neviđena Srbija“ i „Priče uz ognjište“ Vlade Arsića je u četvrtak 25. jula 2019. godine u 19 časova, u Čitaonici biblioteke u Aranđelovcu.