Predstavljanje knjiga o velikanima srpske nauke i duhovnosti – RTV SUNCE Arandjelovac
Home » Aranđelovac » Predstavljanje knjiga o velikanima srpske nauke i duhovnosti

Predstavljanje knjiga o velikanima srpske nauke i duhovnosti

Foto: rtvsunce.com

U okviru proslave velikih jubileja – 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, 150 godina od otvaranja prvog čitališta u gradu i 160 godina postojanja grada Aranđelovca, Narodna biblioteka „Sveti Sava“ u saradnji sa Arhijerejskim namesništvom Orašačkim organizuje predstavljanje knjiga koje govore o velikanima srpske kulture, nauke i duhovnosti – Mihajlu Pupinu, Nikoli Tesli, Milutinu Milankoviću i Vladiki Nikolaju Velimiroviću.

Biće predstavljeni naslovi izdavačke kuće „Agape“ – nastavak istoimenog serijala „Agape 4“ autora Aleksandra Gajšeka sa 12 priča po ličnom izboru akademika Vladete Jerotića, autobiografije Nikole Tesle i Mihajla Pupina i knjiga o odrastanju čuvenih naučnika „Zvezdobrojci“ Aleksandre Ninković Tašić, koja će ovom prilikom govoriti i o svom drugom naslovu „Zvonari slobode: Vladika Nikolaj i Mihajlo Pupin“ nastalom u koautorstvu sa Branislavom Stankovićem.

U programu učestvuju Aleksandar Gajšek, novinar i urednik izdavačke kuće i emisije „Agape“ i Aleksandra Ninković Tašić, filolog i predsednik Obrazovno-istraživačkog društva „Mihajlo Pupin“.

Promocija knjiga o srpskim velikanima i razgovor sa autorima je u četvrtak, 13. juna 2019. godine u 19 časova u parohijskom domu crkve Svetih Apostola Petra i Pavla u Aranđelovcu.